HomeOns verhaal

Het verhaal achter Cocodori

HomeOns verhaal

Het verhaal achter Cocodori

Wij zijn Richard en Gerben. Twee ondernemers die houden van koffie. Althans, van lekkere koffie die als het even kan ook nog duurzaam is en een eerlijke prijs biedt voor de boer. Als marketingconsultants komen we veel bij bedrijven over de vloer. ‘De eerste vraag is altijd of je koffie wilt. En daarna volgt vaak een excuus voor de kwaliteit. Dat moet toch anders kunnen, dachten wij.’

Al snel merkten we dat de vraag naar lekkere koffie verder ging dan alleen de koffieautomaat op het werk. In 2022 maakten we daarom de stap naar de particuliere markt.

Eenmaal in de koffie gedoken, bleek er een fascinerende wereld achter te zitten. Want de smaak van koffie verschilt elke keer weer. De zetmethode heeft invloed op de smaak. Ook de manier van branden heeft invloed. En wist je dat niet elke koffieboon hetzelfde aan de koffieplant groeit? Net als bij wijndruiven heeft de hoeveelheid zon invloed op de smaak. Dus daarmee ook de plek waar de koffieboon groeit. 

Om die reden stelt Cocodori regelmatig nieuwe melanges samen. Nieuwe koffies met elke keer een ander smaakprofiel. Zo blijft koffie drinken verrassend en leuk, voor elke koffieleut.

Niet alleen lekker, maar ook goed

Cocodori koffie is niet alleen lekker. Het draagt ook bij aan een betere wereld. We vinden het belangrijk dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor de bonen die ze verbouwen. Ook voelen we ons niet goed bij het idee bonen te verkopen die een negatieve impact hebben op de natuur. Daarom werken we met rainforest alliance of met een koffiepaspoort. Op die manier is de herkomst van de koffiebonen makkelijk te herleiden. Meer over rainforest alliance en de koffiepaspoorten lees je in onze blogs.

Leuk voor elke koffieleut

Smaken verschillen. Daarom hebben we vier verschillende koffiemelanges samengesteld. Welke melange past bij jou? Lees meer over de smaken. En proef!