HomeVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Specialty Coffee is een naam die koffie mag dragen die voldoet aan een bepaalde score. Lees hier meer over op de pagina van Specialty Coffee.

Van de koffiebonen die wereldwijd gebruikt worden is de arabica boon de populairste soort. De arabica boon groeit op grote hoogte en heeft van nature minder cafeïne dan een robusta boon. Daardoor zijn de bonen van nature minder bitter van smaak maar ook iets lastiger te telen.

Robusta boon is een soort koffieboon. Robusta heeft van oorsprong meer cafeïne in de boon. Dit geeft de boon een iets bitterdere smaak dan een arabica boon. Daarnaast werkt dit als natuurlijke pesticide waardoor de bonen gemiddeld wat meer opleveren tijdens een oogst dan arabica en daardoor wat goedkoper zijn om te telen.

Rainforest Alliance Certification heeft als doel een betere toekomst voor mens en natuur. Daarmee hebben ze voor verschillende producten een keurmerk. Lees hierover meer op de rainforest alliance pagina.

Nee. Als Cocodori streven we naar een duurzame koffie en willen graag een eerlijk product leveren. We doen dit onder andere door koffie aan te bieden van Rainforest Alliance. Daarnaast werken we ook met specialty coffee die tot de boer terug te herleiden zijn en duidelijkheid geeft over welke omstandigheden en prijs geboden wordt voor het telen van de bonen.

Binnen 30 dagen kan je je bestelling terugsturen. Meld de bestelling eerst aan op deze pagina.