HomeBlogHerkomst Samba

Herkomst Samba

De Samba is afkomstig van twee verschillende boerderijen. Een boerderij uit Brazilië en een uit Peru. Hieronder staat meer informatie over de herkomst van de koffies die we gebruiken voor de Samba. De koffie afkomstig uit Brazilië wordt ook gebruikt voor de Brazilian Carnaval, alleen daar wordt de koffie licht gebrand en niet gemengd waardoor de koffie een andere smaak krijgt.

Brazilië
Boerderijen: Fazanda Santa Mariana, Sitio Teixeira, Fazenda São Carlos
Koffieplant: Catuaí
Exporteur: Capricornio Coffees

In het gebied rondom de stad van São Paulo liggen de boerderijen van Capricornio coffees waar onze mooie koffie vandaan komt. De koffieplantages liggen precies op de steenbokskeerkring (Capricorn), vandaar de naam.

Het ligt een flinke afstand van de Evenaar af waardoor de winters kouder zijn en de gemiddelde temperatuur lager. Deze koffie moet harder zijn best doen om te rijpen, hierdoor wordt de zoete smaak versterkt, wat zorgt voor een erg uitgesproken koffie. Deze koffie is een speciale blend gemaakt voor Cocodori en onderdeel van de ‘Signature coffee’ lijn van de samenwerkende Capricornio Estates. Signature coffees worden samengesteld en gekozen met de Capricornio Coffee directors Edgard, José Antônio en Luiz Roberto en gecontroleerd door het kwaliteitsteam. Het doel is om smaakprofielen te maken die ieder jaar kan worden bereikt. Wat niet alleen een hoge kwaliteit betekent, maar ook consistentie zodat koffiedrinkers de smaak ieder jaar herkennen.

Peru
Boerderij: Finca Churumpampa SAC
Koffieplant: Typica, Caturra en Pache
Exporteur: Churumpampa SAC

Churumpampa is niet een gewone boerderij, het is een social bedrijfsmodel dat de Tocto familie aan het uitbreiden is. De laatste jaren zijn 30 naburige boerderijen onderdeel geworden van dit plan in hun stad Chirinos. Op deze manier zorgen zij ervoor dat zij samen hun plantages en apparatuur kunnen verbeteren.

Wat de Tocto familie heeft behaald is een nationaal voorbeeld hoe ondernemerschap, respect voor lokale productiemethoden, circulair denken en directe brandersrelatie het leven op het platteland volledig kan veranderen. Sinds 2011 heeft de koffieboeren gemeenschap in de stad Chirinos handen ineengeslagen en een sterke en kwalitatieve koffieproductie opgezet. De innovativiteit in verwerking en een onafhankelijk kwaliteitscontrole zorgt ervoor dat ze prachtige koffie kunnen maken die jaarlijks gezocht wordt op de ‘speciality coffee’ markt – tot nu toe voornamelijk in Amerika. Nu ook beschikbaar bij Cocodori!

Gepubliceerd: 20 september 2022
Leestijd 6 minuten

Vergelijkbare berichten