HomeBlogRainforest Alliance

Rainforest Alliance koffie bij Cocodori:
duurzaam genieten

Bij Cocodori geloven we in de magie van een lekker kopje koffie én de kracht van positieve verandering. Met elke slok van onze heerlijke Rainforest Alliance koffie maak je niet alleen je smaakpapillen blij, maar ook de wereld om je heen. Pak je favoriete kop koffie erbij en laat ons je meenemen in de wereld van Rainforest Alliance koffie – waar duurzaamheid en fantastische smaken hand in hand gaan. Ontdek wat Rainforest Alliance betekent, waarom het keurmerk zo belangrijk is voor Cocodori, en hoe jij kunt bijdragen aan een positieve verandering.

Wat is Rainforest Alliance?

Rainforest Alliance is een krachtige beweging die zich inzet voor duurzaamheid, natuurbehoud en sociale rechtvaardigheid. Net als wij, geloven ze dat het tijd is om de koffiewereld te transformeren. Hun missie is helder: samen werken aan een betere wereld, één kopje koffie tegelijk. Ze geven niet alleen mooie beloften, maar ondernemen echte actie. Ze beschermen biodiversiteit en ecosystemen in koffieproducerende regio’s en helpen koffieboeren en hun gemeenschappen een beter leven op te bouwen.

De pijlers van Rainforest Alliance op een rij

 1. Milieubehoud: we moeten het groene hart van onze planeet beschermen. En dat is precies waar Rainforest Alliance voor staat. Ze omarmen duurzame landbouwpraktijken, zoals schaduwteelt, waardoor de koffieplanten omringd worden door de liefdevolle omhelzing van de natuur. Dankzij hun inspanningen wordt de biodiversiteit in de koffieproducerende regio’s in ere gehouden.
 2. Sociale rechtvaardigheid: bij Rainforest Alliance draait het niet alleen om koffie, maar ook om de mensen erachter. Ze streven naar eerlijke lonen, respect voor arbeidsrechten en betere werkomstandigheden voor koffieboeren en hun gemeenschappen. Elke slok van onze Rainforest Alliance koffie symboliseert verbondenheid en rechtvaardigheid.
 3. Duurzaam ondernemen: koffiebedrijven en merken die zich inzetten voor duurzaamheid krijgen het welverdiende “Rainforest Alliance Certified™” label. Bij Cocodori zijn we trots om dit keurmerk te dragen! Het getuigt van onze toewijding aan een duurzamere wereld – wetende dat elke slok bijdraagt aan een groenere planeet.

Welke eisen stelt Rainforest Alliance?

Als een toonaangevend keurmerk in de koffie industrie stelt Rainforest Alliance belangrijke eisen aan de productie van koffiebonen. Centraal in hun milieueisen staan het behoud van bossen en bescherming van natuurlijke ecosystemen, terwijl ze ook sociale eisen stellen om producenten en arbeiders te ondersteunen. Hiermee streven ze naar een duurzamere en rechtvaardige koffieproductie. We hebben alle eisen van Rainforest Alliance voor je op een rij gezet.

Milieu eisen

 • Behoud van bossen en bescherming van natuurlijke ecosystemen met hoge biodiversiteit.
 • Stimuleren van behoud en verbetering van de bodemkwaliteit.
 • Werken met bedrijfsplannen voor waterbeheer, inclusief irrigatie en afvalwater.
 • Minimaliseren van afhankelijkheid van chemicaliën voor ziekte- en plaagbeheersing.
 • Efficiënt energiegebruik uit hernieuwbare energiebronnen.

Sociale eisen

 • Verplichte financiële vergoeding aan producenten van cacao, bovenop de marktprijs.
 • Hulp aan producenten en bedrijven om de kloof naar een leefbaar inkomen (voor producenten) en leefbaar loon (voor arbeiders) te overbruggen.
 • Voldoen aan de bepalingen van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) van de VN, waaronder een verbod op kinder- en dwangarbeid, discriminatie, vakbondsvrijheid en een veilige werkomgeving.
 • Onderscheid maken tussen smallholders en grote bedrijven in de uitwerking van de eisen.
 • Stapsgewijze verbetering voor alle certificaathouders elke 3 jaar.
 • Alle arbeiders krijgen een geschreven contract.
 • Respecteren van lokale gemeenschappen.

Duurzame koffie kopen bij Cocodori

Bij Cocodori leveren we niet alleen heerlijke, maar ook eerlijke koffie. Al onze koffiebonen zijn gecertificeerd met het Rainforest Alliance keurmerk of voorzien van een koffiepaspoort. Zo kun je altijd zien waar de koffiebonen vandaan komen. Door te kiezen voor de duurzame koffie van Cocodori, draag je bij aan een betere wereld voor iedereen: van de koffieboeren tot onze geliefde natuur. Geef iets moois terug aan de wereld en geniet van (h)eerlijke koffie met een geweldig verhaal!

Gepubliceerd: 30 juli 2023
Leestijd 6 minuten

Vergelijkbare berichten