Bestel een cappuccino in de horeca en je krijgt werkelijk het meest fantastische kunstwerk in je kopje. Een hartje, bloem of soms zelfs een unicorn. Het lijkt zo eenvoudig, maar voordat je zoiets zelf kunt maken moet je echt wel even oefenen. Niet getreurd, met deze tips gaat het jou ook zeker lukken!

Benodigdheden: espressomachine met stoompijpje, koffiebonen, melkopschuimkan, geschikte melk voor cappuccino, cappuccinokopje.

Zorg voordat je aan je kunstwerk begint voor een goede basis: espresso en melkschuim. Ben je nog aan het experimenteren met je espressomachine of is het je nog niet gelukt om een goede espresso te zetten? Ga daar dan eerst mee aan de slag. Stel je molen goed in en zorg voor lekkere, verse bonen. Schuim de melk mooi, stevig op. In dit blog lees je hoe je melk opschuimt met behulp van een stoompijpje.

Espresso en melkschuim klaar? Schenken maar! 

Hartje

  1. Start met het hoog inschenken van de melk. Zo schenk je de melk door de cremalaag heen. 
  2. Beweeg daarna de kan rustig naar beneden richting het midden van het kopje, zodat je wit in het bruin ziet ontstaan. Doe dit in een vloeiende beweging, zonder de straal te onderbreken.
  3. Blijf in het midden schenken tot de kop bijna vol is.
  4. Maak een hartje door de kan weer iets omhoog te halen en trek een straal door het rondje heen.

En? Is het gelukt? Blijf vooral proberen als je nog niet helemaal tevreden bent. De volgende keer gaan we verder met level 2: de rosetta. 

Vergelijkbare berichten